Terveellisen välipalan ohjeita


                     Terveellisessä välipalassa ei saisi olla sokeria, ehkä pieni hyppysellinen. Terveelliseen                             välipalaan kuuluisi kuitua, vitamiineja ja proteiinia. Terveellisen välipalan kanssa voi                               juoda kyllä mehua, mutta täysmehua, siinä ei ole lisättyä sokeria. Myös vaalean leivän                             sijalta kannattaa syödä ruisleipää, se on terveellisempää.


                                                               Välipalamuffinssit


                      Nämä muffinssit ovat herkullisia, vaikka niissä ei ole sokeria!

                     Ainekset:

                        - ½ banaanin
                        - 1dl kaurahiutaleita
                        - 1 kanamuna
                        - 1 rkl voisulaa
                        - 1 rkl maitoa

                     Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jos lopussa kaipaat lisää makeutta voit lisätä                        hieman sokeria tai vaahterasiirappia. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa                            noin 16-20 minuuttia.

                   

                                                           Mustikka kaurajuoma
                                    Todella herkullinen välipala juoma, ilman sokeria!


                    Ainekset:

                       - 2dl pakastemustikoita
                       - 3dl maitoa
                       - 1 ½ dl tavallista tai proteiini mustikkarahkaa
                       - 4 rkl kaurahiutaleita

                     Reseptistä saa kaksi annosta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada laseihin. Tarjoile                       vaikka pillin kera.
           Kuvahaun tulos haulle mustikkakaurajuoma   
                          

                                                                  Sämpylät

                                           Reseptistä saa kahdeksan sämpylää.

                     Ainekset:

                      - 25g hiivaa
                      - 2dl kevytmaitoa
                      - 1dl maitorahkaa
                      - 2 rkl voita
                      - ripaus suolaa
                      - 7dl vehnäjauhoja 
                      - 1 vatkattu muna voiteluun
                      - 1dl seesaminsiemeniä

                Liota hiiva maitoon. Lisää rahka, voi, suola ja suurin osa jauhoja. Vaivaa tasaiseksi                                  taikinaksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä niistä pyöreitä palloja. Aseta ne                                  leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Aseta päälle liina ja anna sämpylöiden kohota noin                    tunnin verran. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele                        päälle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna sämpylöiden                        jäähtyä ja nauti!

               Kuvahaun tulos haulle sämpylät

                                                                     Nakkipiilot


                     Ainekset:

                       - 25g voita
                       - 1/4l Kevytmaitoa
                       - 25g hiivaa
                       - 2 tl sokeria
                       - 3/4 tl suolaa
                       - 400g vehnäjauhoja
                       - 6 nakkia

                    Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja sekoita hiiva siihen. Lisää loput                      ainekset (säästä vähän jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja                      anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 h. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle ja                        vaivaa se hyvin. Lisää tarvittaessa loput jauhot. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele                            paloista pitkänomaisia makkaroita. Kiedo taikina nakin ympärille (ja voit jakaa myös                              nakin kahteen osaan). Aseta nakkipiilot leivinpaperilla uunipellille ja sen jälkeen anna olla                      peitettyinä noin 15 minuuttia. Voitele nakkipiilot vedellä ja sirottele päälle halutessasi                              seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia tai, kunnes ne                      ovat saaneet kultaisen värin. 

                   Kuvahaun tulos haulle nakkipiilo



                                             Vegaanit

                    Kaurajuoma (esimerkiksi Oatlyn) on vegaaneille hyvä korvike maidolle. Myös jos jäätelöä                      tekee mieli, niin on sitäkin vegaanisena!

                                           Kaura-spelttihelmipuuro

                          Herkullinen puuro vegaaneille. Reseptillä saa 4 annosta puuroa

                          Ainekset

                         - 8 dl kaurajuomaa
                         - 3 dl spelttihelmisuurimoita
                         - 3 g suolaa
                         Halutessasi voit laittaa mustikkakeittoa tarjoillessasi puuroa.

                    Kuumenna 8 dl kaurajuomaa kiehuvaksi. Lisää spelttihelmisuurimot. Keitä hiljalleen                              kannen alla 20-30 minuuttia välillä sekoittaen, lisää tarvittaessa kaurajuomaa. Mausta                              lopuksi suolalla. Tarjoile sellaisenaan marjakeiton tai marjojen kanssa. 


                                                Vegaani jäätelö

                                                  Herkullinen vegaani jäätelö.

                            Ainekset

                   - 2.5 dl kaurakermaa
                   - 1.5 dl kookoskermaa
                   - 1,5 dl vaniliajauhetta
                   - 3-4 rkl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, erytritoli, koivusokeri)
                   - suklaajäätelöön: 2.5 rkl raakakaakaojauhetta
                   - sitruunajäätelöön: 1/2 sitruunan mehut ja 1,5 tl sitruunan kuorta raastettuna pieneksi.

                    Tämä määrä on siis yhteensä kolmelle eri jäätelölle, jonka olen jakanut kolmeen osaan.
                    Vanilijajäätelöksi, suklaajäätelöksi sekä sitruunajäätelöksi.


                                                 Granolapatukka

                                                           Hyviä välipalapatukasta.

                          Ainekset 

                       - 3,5 dl kaurahiutaleita ( esimerkiksi Provenan gluteenittomia isoja kaurahiutaleita )
                       - 2,5 dl riisimuroja ( käytimme Semperin gluteenittomia riisimuroja )
                       - 0,5 dl kookoshiutaleita
                       - 1 dl kuivia mulperinmarjoja
                       - 1 tl vanilijasokeria
                       - 1 tl kanelia
                       - 1/4 tl suolaa
                       - 1 dl tummaa siirappia
                     
                          1. Sekoita kaikki ainekset keskenään 2. Kaada seos vuokaan ( 20cm x 20cm ) ja 
                          painele seos tasaiseksi. 3. Paista 175 asteisessa uunissa 25 min. 4. Kun paistos on                                    jäähtynyt, leikkaa se paloiksi. 


                      Vegaaniset ruuat, joita haluamme maistaa. 


                                 Haluaisimme maistaa Oatlyn kaurajuomaa, monia erinlaisia vegaanijäätelöitä                                           ( itsetehtyjä ja tehtaalla tehtyjä ). Haluisimme myös maistaa tofua ja härkäpapuja.                                    Olisi todella mielenkiintoista olla ainankin 1 viikko vegaaninen.




                                                                           Kiitos kun luit!


                                      BY: Nea & Aada
                     















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maitotuotteet

Terveelinenvälipala